zaterdag 3 mrt 2018

De Rosmolen 70's avond

reünie

Op zaterdag 3 maart zal het evenement ‘Elektra presenteert de Rosmolen’ plaatsvinden. Een evenement dat ter ere van het 50-jarig bestaan van SOJS wordt gehouden en in het teken staat van de jaren ‘70.

Tijdens het evenement zullen er liveoptredens zijn van The Heat en Sliedrecht Legends. Sliedrecht Legends is samengesteld uit muzikanten die in de jaren 70 in de Rosmolen repeteerden en hebben opgetreden. Sliedrecht Legends bestaat uit Willem van de Graaf, Willem Lavooy, Nico Kraaijeveld, Ab Paap, Chris Alblas, René Slieker en Dick van Leun met ondersteuning van Francis de Bruin.

Naast de liveoptredens maakt een aantal oud Rosmolen dj’s hun opwachting. Dirry Nieuwendorp (de toen enige vrouwelijke dj), Bas Groenendijk, Gerrit Venis en Bert de Waard draaien van vinyl de muziek die in de jaren ’70 in de Rosmolen veel te horen was. O ja, en ze kletsen er net als toen gewoon tussendoor…. Een verzoeknummer? Dat kan, maar het is wel leuk als je dat dan op vinyl even meebrengt.

In het eetcafé zal een expositie te zien zijn met materiaal uit de jaren ‘70. Naast foto’s van de opening en bezoekers uit die tijd, zijn er ook krantenknipsels uit de roerige begintijd te zien evenals originele affiches van activiteiten op de zolder, de eerste tuinfeesten en optredens. En spijt het je dat je nooit een foto hebt geschoten van jezelf op een Zündapp of een Puch Maxi? Grijp nu je kans met dank aan Gerrit Leeuwenstein.

Tenslotte zullen gedurende het evenement leden van Fotoclub Sliedrecht actief bezig zijn.

Publiek van toen, maar ook van nu, is van harte welkom!

Het evenement zal plaatsvinden van 19:00-02:00 en entree is gratis.

Entree

gratis

Deur open

19.00 uur